Pain Relief Shaklee : Supplement Sakit Sendi dan Tahan Sakit Pengganti Panadol | Aini Salleh

Kenal apa itu ubat tahan sakit? Biasanya dikenali sebagai panadol atau paracetomol. Betul?

Dan menjadi kebiasaan dari kita, apabila sakit kepala, selsema dan demam, mesti kita akan makan panadol. Setuju?

Dan apabila nak tahan sakit selepas minor atau major surgery kita akan dibekalkan dengan ubat ini. Aini yang Aini dapat ketika lepas bersalin dan surgery baru ini.

Boleh dikatakan untuk segala masalah yang membuatkan badan kita tidak selesa dan tidak sihat, inilah yang menjadi bekalan utama kita untuk kelegaan sepanjang hari.

Tetapi nak tahu tak yang kita tidak digalakkan mengambil ubat tahan sakit jenis panadol atau paracetomol ini dalam tempoh yang kerap dan berpanjangan. Kenapa?

Apa kaitannya dengan PAIN RELIEF CAPLET SHAKLEE?

Dan apa kaitannya dengan sakit sendi?

Ok ini akan kongsikan di bawah. Teruskan membaca sebab Aini akan bongkarkan satu per satu berkaitan dengan supplement tahan sakit untuk 1001 masalah kesihatan iaitu PRC dan kaitannya juga dengan sakit sendi.

Kebanyakan rakyat Malaysia suka mengambil ubat tahan sakit yang lebih dikenali sebagai panadol atau paracetomol untuk segala masalah seperti sakit kepala, sakit badan, sakit sendi dan banyak lagi.

Aini pernah temankan ayah Aini ke hospital untuk appointment dengan pakar orthopaedic untuk masalah sendi, saraf dan lutut. Dan seperti kita semua sedia maklum, kebanyakan dari mereka ini adalah warga tua. Dan tidak dinafikan juga bahawa sekarang ini, golongan muda juga mengalami masalah yang sama. Dan ini tidak termasuk masalah sendi dan saraf yang terkait dengan accident.

Kenapa ini terjadi?

Ini kerana pemakanan dan aktiviti harian yang menjadi sumber penyumbang kepada masalah kesihatan sendi, saraf dan tulang.

 

Pemakanan yang bersumberkan kalsium, vitamin B, omega-3, kolagen dan protein yang banyak menyumbang dan menyokong kesihatan tubuh badan kita secara general.

Ini termasuklah kesihatan sendi, saraf dan tulang untuk jangka masa panjang. Tetapi jika pengambilan makanan dari sumber ini berkurang atau terhad, ini akan menjadikan badan tidak dapat mengekalkan kesihatan sendi, saraf dan tulang dengan baik.

Dan jika ini berterusan untuk jangka masa panjang, maka berkemungkinan besar akan membawa kepada masalah osteoartritis yang lebih serius. Iaitu sendi rawan yang menjadi haus akibat kekurangan cecair sinovial di dalam tulang rawan.

 

Antara simptom yang di alami termasuklah

 • Sakit lutut ketika berjalan
 • Tidak mampu dan sakit ketika duduk bersimpuh
 • Sakit ketika menaiki tangga
 • Sendi berbunyi retak atau pop ketika bergerak dan ini dikenali sebagai clepitus.

Clepitus ini berpunca dari pembentukan gelembung gas di dalam tulang rawan. Selain itu, tulang rawan yang haus dan keradangan yang tinggi menjadikan kesihatan rawan semakin hari semakin teruk.

Sebab itu kebiasaannya di klinik, doktor akan menggalakkan pengambilan sumber supplement yang terkait dengan antiradang bagi membaikpulih kesihatan sendi, saraf dan tulang.

 

Apa kaitan sakit sendi dan Pain Relief Caplet Shaklee?

Seperti yang kita sedia maklum, ramai di antara kita gemar mengambil ubat tahan sakit atau analgesic seperti paracetomol. Boleh tiada masalah tetapi jika diambil dalam tempoh yang singkat. Bukan menjadikan ianya sebagai pengambilan ubat waijb seharian dan setiap hari seumur hidup.

Ini kerana ubat paracetomol yang bersifat analgesic ini akan menyumbang kepada masalah lain seperti masalah kepada kesihatan perut dan imun sistem.

 

Kerana pengambilan analgesic akan mengurangkan kuantiti kuman probiotik yang bagus di dalam perut. Dalam erti kata lain, membunuh kuman baik di dalam perut yang mengambil masa 2-3 bulan untuk kembali pulih kembali.

Dan dalam masa yang sama, ubat ini akan menyebabkan vitamin C di dalam badan musnah. Maka akan menyebabkan imun sistem semakin lemah.

 

Apakah alternatif untuk masalah ini?

Ketika sakit sendi menyerang, selain dari paracetomol atau ubat non-steroidal anti inflammatory drug (NSAID), cadangan yang terbaik untuk kita amalkan ialah dengan pengambilan supplement seperti OsteNutrix, OmegaGuard, B Complex, Collagen dan Protein (ESP, Cinch, Life Shake) secara berterusan dan konsisten.

Dan tidak di lupakan juga kepada Pain Relief Caplet Shaklee. Produk yang telah dilancarkan pada 2019 yang lalu bagi menggantikan produk AJHT suatu ketika dahulu.

 

Apa itu Pain Relief Caplet?

Sebelum ini terdapat satu produk Shaklee yang membantu untuk mengurangkan kesakitan pada sendi yang dikenali sebagai Advance Joint Health Tablet (AJHT). AJHT adalah produk legend yang menjadi kegilaan ramai yang membantu masalah sakit sendi yang telah diberhentikan pengeluarannya.

Berbanding dengan AJHT, Pain Relief Caplet ini mempunyai kelebihan yang lebih ketara berbanding dengan AJHT yang mana bukan sahaja boleh di ambil oleh orang yang mempunyai masalah sendi, tetapi juga boleh diambil sebagai pengganti ubat tahan sakit.

Malah boleh di ambil secara berterusan tanpa membahayakan kesihatan tubuh badan untuk jangka masa yang lama. Ini kerana bahan utama yang digunakan di dalam PRC merupakan dari sumber semulajadi yang telah menjalani kajian klinikal yang terperinci sebelum dipasarkan.

 

Bagaimana pain relief membantu dalam mengurangkan sakit sendi dan bertindak sebagai ubat tahan sakit?

Kelebihan Pain Relief Caplet Shaklee adalah terletak pada formulasinya menjadikan PRC adalah painkiller yang selamat untuk jangka masa panjang. Ini kerana bahan utama penghasilan PRC yang bersifat antiradang yang telah digunapakai sejak berkurun tahun lamanya iaitu Boswellia dan Safflower.

Kelebihan Pain Relief Caplet

PRC adalah lebih mesra perut berbanding ubat tahan sakit dan NSAID yang akan membuatkan kesan negatif kepada lapisan perut.  Malah PRC tidak mempunyai aspirin.

Dan yang paling best ialah ia terbukti menghalang enzim yang menyebabkan kesakitan.

 

Malah ia akan membantu

 • Mengurangkan sakit lutut
 • Meningkat lenturan lutut
 • Peningkatan jarak berjalan kaki
 • Mencegah kerosakan tulang rawan

 

Untuk siapa?

 • Orang tua yang berpotensi mendapat osteoatritis
 • Orang yang suka bersukan
 • Orang yang bekerja yang selalu kejang kaki dan sakit belakang
 • Orang yang mengutamakan kesihatan dan ingin menggantikan penggunaan panadol atau paracetomol

 

Jika ada diantara anda atau keluarga anda yang selalu mengambil ubat tahan sakit, Aini galakkan untuk anda stop dan bertukarlah kepada PAIN RELIEF CAPLET SHAKLEE ini kerana ianya lebih selamat untuk jangka masa panjang

Nak dapatkan PRC, boleh whatsapp Aini di < 012 399 0287 >

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *