Puasa dan kekal bertenaga dengan Set Puasa Shaklee | Aini Salleh

Pengalaman berpuasa

Dalam sedar tak sedar, Ramadhan dah nak tiba dah. Alhamdulillah tak sabar pula nak sambut Ramadhan dan raya tahun ini selepas berpuasa dan beraya dalam keadaan PKP. Dan rezeki juga Allah panjangkan umur Aini untuk sambut Ramadhan pada tahun ini. Alhamdulillah. Terasa lagi bersemangat pula nak berpuasa pada kali ini ????

Mengimbau kenangan

Bila datang je bulan puasa, dah terbayang macam-macam makanan yang rare dan banyak pilihan untuk juadah berbuka puasa. Kalau dulu time di universiti memang selalu la keluar ke bazar ramadhan mencari makanan berbuka. Dan lagi best bila dapat berpuasa dan berbuka bersama kawan-kawan. Alhamdulillah. Kenangan yang tak dapat dilupakan.

Berpuasa zaman bujang memang enjoy dan tak rasa penat pun. Tetapi sejak berkahwin dan sepanjang tahun silih berganti pregnant dan menyusukan baby memang lain suasananya. Tetapi yang lagi mencabar bila berpuasa dan menyusukan baby di bulan Ramadhan. Kepenatan itu sangat-sangat terasa dan menguji kesabaran dan kelaparan.

Dan inilah yang menjadi titik tolak perubahan dan pengalaman Aini berpuasa. Dan dari tak kenal Shaklee sehinggalah jatuh cinta dengan produk Shaklee.

Realiti berpuasa setelah bergelar mama

Berpuasa masa zaman bujang tidaklah begitu mencabar berbanding menjadi seorang isteri dan mama. Dari pregnant, lepas itu bersalin, dan dalam fasa berpantang dan menyusu lagi. Begitulah circle-nya silih berganti sepanjang tahun dari anak seorang sehinggalah anak ke-empat. yang mana circle nya dan rutin hampir sama sepanjang tahun. Inilah fasa yang Aini lalui sehingga ke hari ini.

Ini belum ditambah lagi dengan kepenatan bekerja. Dan sekarang walaupun jadi surirumah, tetapi kepenatan dia sama je macam Aini bekerja. Dan kadangkala kurang penat dan kadangkala lebih penatnya kerana menguruskan rumah dan anak-anak.

Dan sekarang dah lebih dari 8 tahun Aini berpuasa disamping melalui fasa-fasa sebagai seorang isteri dan mama kepada 4 orang anak. Dan Aini tak mungkin nak melalui fasa ni jika tidak dengan bantuan Set Berpuasa dengan Shaklee.

Apa itu Set Puasa Shaklee?

Set Puasa Shaklee ini ada beberapa peringkat dan boleh diambil oleh semua golongan dari kanak-kanak sehinggalah ke golongan tua. Dan dalam Set Puasa Shaklee ini bukan sahaja memberi kekenyangan, malah membantu membekalkan tenaga dan kesihatan tubuh badan.

Kelebihan Set Puasa Shaklee

Set Berpuasa Shaklee dapat membantu semua peringkat usia dari kecil sehingga yang berusia. Malah set ini mampu membekalkan 1001 khasiat kepada semua selain dari kekenyangan sepanjang waktu berpuasa. Ok jom Aini sharekan kelebihan set berpuasa dan golongan yang wajib amalkan set ini.

Golongan yang bekerja dan berkeluarga

  • Membantu mmberikan tenaga dan kekenyangan lama biarpun kerja berat sepanjang hari.

Golongan wanita yang mengandung dan menyusukan anak

  • Memberikan kekenyangan lama dan mampu menyusukan anak tanpa rasa penat dan letih sepanjang hari
  • Tidak mengganggu penyusuan dan susu kekal meriah.

Kanak-kanak dan pelajar

  • Membantu memberikan kekenyangan lama walaupun bersekolah sepanjang hari
  • Membantu memberi tenaga sepanjang hari tanpa rasa mengantuk dan lesu ketika di dalam kelas

Apa item di dalam Set Puasa Shaklee?

Dalam Set Puasa Shaklee, terdapat beberapa produk penting untuk melengkapkan puasa kita secara menyeluruh

Kenyang yang lebih lama

Untuk membantu memberikan kekenyangan yang lebih lama, Cinch Protein Shake Shaklee merupakan solusi utama. Untuk Cinch protein Shake Shaklee ini mempunyai 3 rasa yang berbeza iaitu coklat, Latte dan vanilla.

Bertenaga sepanjang hari

Untuk kekal bertenaga, anda boleh amalkan ESP yang mempunyai rasa soya yang lengkap dengan keperluan asid amino yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh badan.

Membantu mengelakkan hydrasi / haus

Dan untuk elakkan dehydration, Performance drink adalah yang terbaik.

Selain dari sharing ini, anda boleh juga baca artikel berkaitan dengan Set Puasa Shaklee ini.

Untuk mendapatkan Set Berpuasa Shaklee, boleh whatsapp di sini < 012 399 0287 >

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *