7 Sebab Kenapa Shaklee Supplement Terbaik di Malaysia ǀ Aini Salleh

Bila cakap pasal supplement, memang dulu Aini sangat sceptical sebab Aini tak percayakan supplement. Bagi Aini, supplement hanya membazirkan duit sahaja.

Tetapi nak dijadikan cerita, masa nak bersalinkan Adam, Aini usaha untuk cari milk booster. Sekali ternampak senior UIA post berkaitan Shaklee yang boleh membantu untuk boost susu. So nak taknak beli je time tu. Alang-alang membeli dengan free membership dan dapat jimat banyak, so Aini pun terus register jadi ahli dan dapat bonus. Alhamdulillah.

Nak dipendekkan cerita, mak balik dari umrah dan ditolak dengan kerusi roda. Akibat sakit lutut yang amat dan terpaksa dapatkan rawatan dari hospital. Dan masa ini, Aini usaha dengan supplement Shaklee dan beli set lutut dan sendi. Alhamdulillah dengan izin Allah lutut mak semakin baik, malah lebih baik dari sebelumnya. Mak lebih bertenaga dan lebih sihat dari sebelumnya.

Dan sejak dari itu, Aini mula bersama dengan Shaklee. Aini explore berkaitan supplement dan bisnes plan Shaklee. Apabila semakin lama mengenali Shaklee, Aini jadi semakin kagum dengan produk dan kajian yang dijalankan dan bisnes plan yang sangat harmoni.

Dan yang paling best bila Aini mulakan journey kurus dengan formula Fat Burning Machine (FBM) yang mana wajib ambil Set Kurus Shaklee. Ok jom Aini cerita satu per satu.

7 sebab kenapa Shaklee supplement terbaik di Malaysia

Di luar sana memang terdapat pelbagai jenis dan jenama supplement yang dijual sampaikan tidak tahu nak buat pilihan. Jadi kat sini Aini akan bantu anda dan share kenapa supplement Shaklee adalah pilihan bijak dan wajib diamalkan oleh setiap orang. Jom baca satu per satu.

1. Mengubah jenama boleh membantu mengubah hidup anda

Nak tau sesuatu produk itu berkualiti atau tidak adalah bergantung kepada berapa lama ia bertahan di dalam pasaran. Macam itu jugalah dengan brand Shaklee yang telah berada 100 tahun. Malah supplement pertama yang dihasilkan iaitu multivitamin telah menjadi sumber inspirasi untuk syarikat lain menghasilkan jenama produk mereka sendiri.

Selain itu, perkataan vitamin juga merupakan istilah pertama yang diperkenalkan dan menjadi ikutan dan panduan yang digunakan oleh company lain dalam menjenamakan produk mereka tersendiri.

2. Beyond Organic

Apa yang dikatakan beyond organic ni? Ok ia terkait dengan sumber asas dari tanaman sehinggalah terhasilnya supplement Shaklee.

Sebelum suatu produk itu dihasilkan, sumber asas yang diterima oleh company akan menjalankan ujian hampir 350 ujian sebelum diluluskan ke peringkat seterusnya iaitu penghasilan produk.

Malah dakwat yang digunakan untuk labelling pun dihasilkan dari bahan organik yang mana tidak akan mengganggu ekosistem sekiranya dibuang.

3. Keberkesanan produk melalui landmark study

Ok cakap pasal landmark study ni, bukan semua company sanggup ambil risiko dikritik oleh pihak ketiga yang tiada kena mengena dengan company dan produksi Shaklee. Tetapi CEO Shaklee mengambil peluang ini untuk membuktikan bahawa produk Shaklee adalah produk yang memang berkesan dan selamat untuk diambil secara konsisten.

CEO Shaklee iaitu Roger Barnett berkata, jika produk Shaklee ini memang selamat dan berkesan, kenapa perlu takut untuk diuji dan dibuktikan. Dan akhirnya, lahirlah kajian dan data statistik yang terperinci sebagai penunjuk aras bahawa supplement Shaklee memang terbukti memberikan kesan baik kepada tubuh badan untuk pengambilan tempoh jangka masa panjang.

Dan rata-rata statistik itu datangnya dari kumpulan pengguna yang telah mengamalkan produk Shaklee secara konsisten sekitar 17 tahun dan ke atas.

4. Pengiktirafan

Selain dari itu, Shaklee telah mendapat pengiktirafan sebagai gold award trusted brand selama dua tahun berturut-turut.

Malah telah mendapat tempat dihati penerbit reader digest untuk menerbitkan artikel di dalam sebuah slot bacaan mereka.

5. Tumpuan utama adalah wellness

Jangan pelik kenapa Shaklee tidak mengeluarkan pelbagai rangkaian produk lain seperti produk peralatan rumah, elektronik dan sebagainya. Ini kerana tumpuan Shaklee hanya tertumpu kepada ingin menambahbaik kesihatan melalui supplement.

Sebab itu banyak kajian yang dilakukan dan ditumpukan kepada supplement berbanding produk household. Dan sebab itu jugalah kajian terperinci setiap produk dilakukan terlebih dahulu dari segi contamination, purity dan keberkesanan sebelum dipasarkan.

Malah Shaklee berbelanja lebih sejuta hanya untuk pastikan produk yang dihasilkan selamat dan berkesan. Semuanya adalah untuk memberi manfaat dan kesan yang lebih baik untuk penggunanya agar berbaloi dengan setiap duit yang dilaburkan untuk supplement Shaklee.

6. Lulus KKM dan ISA. Sijil halal diperakui

7. Plan bisnes yang adil

Apa yang dikatakan dengan plan bisnes yang adil adalah setaip tangga bonus diberikan kepada yang layak atas usaha masing-masing.

Tiada istilah mengkayakan sesiapapun. Malah tiada pengurangan sedikit pun.

Anda juga boleh baca artikel berkaitan dengan Supplement Terbaik ini untuk info lanjut.

Nak tau lebih lanjut berkaitan dengan Shaklee boleh cari Aini ya

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *