3 Sebab Wajib Dapatkan Extra Income Dengan Insentif Shaklee Malaysia | Aini Salleh

Dalam keadaan kewangan yang agak mencabar sekarang, semua orang akan berusaha mencari 1001 cara untuk extra income dengan pelbagai cara termasuk menjadi online seller dan dropship.

Samalah dengan Aini pun. Lagi-lagi sejak bergelar suri rumah. Dulu bekerja makan gaji, ada lagi sumber pendapatan yang boleh dibuat simpanan dan berbelanja. Tetapi semenjak bergelar surirumah, Aini perlu melakukan sesuatu untuk bangkit dan ada income sendiri.

Aini tak tahu kalau orang lain, tetapi pada Aini walaupun suami kita berkemampuan untuk menampung kehidupan dan kewangan keluarga, Aini tak boleh bergantung 100% dengan kewangan suami.

Aini tahu dan pernah berbual dengan beberapa orang surirumah. Pada mereka biar suami yang memberi nafkah dan bergantung harap kepada kewangan suami 100% kerana ini tanggungjawab mereka untuk terhadap isteri dan anak-anak.

Aini faham dan memang ada pemikiran seperti ini. Ini tak kata ini salah, dan Aini bukanlah siapa untuk judge mereka. Dan Aini ada pendapat tersendiri.

Sebab itu walaupun Aini dah berhenti bekerja, Aini tetap perlu mencari income untuk keperluan diri sendiri.

3 sebab kenapa kita perlu mencari income tanpa perlu mengharapkan kewangan suami

Pertama, kita sebagai wanita, perlu berdikari mencari sumber kewangan sendiri kerana in future kita tidak tahu bagaimana dan apa perancangan Allah untuk kita. Jadi dengan adanya kewangan yang kukuh, insyaAllah kita akan lebih bersedia untuk menghadapi situasi di masa akan datang.

Tanamkan dalam diri bahawa, nyawa, kesihatan kita adalah milik Allah, sebab itu kita perlu berfikiran matang dan kehadapan untuk mendapatkan pasif atau extra income untuk membantu kehidupan kita kelak dikala kita sihat dan sakit.

Kedua, sebagai seorang isteri dan mak, menjadi isteri seseorang itu bukan jaminan akan menjadi isteri si dia sampai bila-bila. Kita tidak meminta sesuatu yang buruk berlaku tetapi kita perlu bersedia. Jika kita hanya mengharapkan sumber kewangan datang dari pihak suami, ingatlah suami bukan milik kekal kita.

Jodoh dan maut itu tiada siapa yang tahu melainkan Allah, jadi kita hanya perlu bersedia dan berdoa yang baik-baik. Tiada siapa yang menginginkan benda buruk berlaku tetapi kuasa Allah tiada siapa yang boleh menolaknya. Jadi apa yang penting kita bersedia.

Macam baru-baru ini, kawan bisnes Aini yang kehilangan suaminya secara tiba-tiba. Sebagai seorang surirumah yang mempunyai anak-anak yang masih kecil, terpaksa berpindah dan menjual segala aset untuk menampung perbelanjaan harian dan anak-anaknya.

Tetapi yang menjadi penyelamat beliau ialah beliau dah bermula dengan bisnes Shaklee lebih awal. Jadi beliau mempunyai sumber pendapatan yang mampu membantu meringankan beban beliau dan anak-anak.

Ketiga, sebagai seorang anak. Ini yang Aini sampai ke hari ini masih belum mampu untuk membalas jasa mak ayah Aini. Aini melihat kesusahan mereka dari kecil lagi. Melihat bagaimana mereka melupakan impian mereka demi membesarkan Aini dan adik beradik yang lain.

Mereka bermula dari zero, hidup berpindah randah, menyewa rumah dan mencari rezeki dengan menaiki motor dari pagi pagi sehingga malam hanya untuk membesarkan kami empat orang adik beradik.

Sebab itu, Aini berusaha untuk membalas semula jasa mereka walaupun tau jasa mereka tidak ternilai. Sebab itu walaupun bergelar surirumah Aini tetap berusaha mencari kewangan sendiri untuk menggembirakan hati mereka.

Bukan tanggungjawab suami untuk menanggung dan memberi wang kepada parent Aini. Sebab dalam islam pun dah memberi kepada ibu bapa adalah sebagai hadiah, kerana tanggungjawab utama suami ialah ke atas isteri dan anak-anaknya. Jadi Aini tak sanggup nak bebankan suami dengan ini.

Malah Aini akan rasa lebih bersalah kerana parent yang menampung perbelanjaan Aini dari kecil sehingga masuk universiti, jadi tidak sampai hati untuk lukakan hati mereka bila Aini jadi surirumah tidak berduit.

Sebab itu Aini usaha juga jana income dengan bisnes Shaklee ini.

Dan bermula dari bulan ini, April sehingga Jun 2023, Shaklee akan memberi intensif kepada semua distributor dengan menjanjikan RM600 extra. Ya Allah, banyak sangat. Dengan nilai ini, amat besar buat Aini.

INTENSIF SHAKLEE ini bukan diberikan saje saje tetapi lebih kepada untuk membantu Shaklee Independant Distributor (SID) untuk bangkit menjana income dan membantu memberikan hadiah atas komitmen yang diberikan

Apa itu insentif Shaklee Malaysia?

Intensif Shaklee ini adalah hadiah dari Shaklee untuk semua SID sebagai dorongan untuk bangkit berbisnes. Dalam masa yang sama SID juga yang akan untung kerana dapat berbisnes dan jana income, dan dapat juga hadiah dari company. Dan untuk kali Shaklee bagi cash reward untuk semua yang layak dan penuhi syarat yang ditetapkan

Syarat

Syarat yang ditetapkan tidaklah susah. Yang penting keinginan yang bersungguh dan usaha untuk bangkit. Antara syaratnya ialah:

1. Menjadi sebahagian dari family Shaklee

syarat utama adalah menjadi sebahagian dari family Shaklee dan menjana income bersama

2. Perlu rank up atau effective di rank yang tertinggi.

Program ini terbuka kepada semua distributor, supervisor dan senior supervisor sahaja.

Tetapi pada yang dah level coordinator dan ke atas, mereka akan dapat reward dari segi conference point. Yang mana membantu untuk topup point trip masing-masing.

Kelebihan mengambil peluang ini:

1. Bagi wanita yang bekerjaya

Disamping membantu sahabat-shabat diluar sana bersama dalam membina career level income.

Bukan makn gaji, tiada arahan dr pihak atasan, jadi bos

Masa flxsible but comitment dan disiplin

2. Dapat jana extra income. Dengan extra income ini dapat juga mmbantu meringankan beban kita dikala tengah gawat ini.

Actually bila kita nekad untuk mengubah kehidupan kita, di tambah dengan keadaan kewangan yang kurang stabil, dan dibebani dengan tanggungjawab sebagai seorang anak, isteri/suami dan mak/ayah kepada anak-anak masing-masing, dengan gaji hakiki, belum mampu untuk memberi keselesaan kepada family. Especially bila komitmen hidup yang tinggi, kos sara hidup semakin meningkat, tetapi gaji masih belum mampu untuk membantu memberikan kehiudpan yang lebih baik dari segi memberi lebih kepda parent, adik beradik, , membantu lebih kepada orang sekeliling kita yng memerlukan disamping membantu golongan yang kurang upaya dan negara islam yang lain.

3. Menolong orang lain yg memerlukan

Bekerja dgn org yg kita kenal dan suka

Kelebihan – bukan untuk kita sahaja teapi untuk mendorong semua mendapat lebih, sebab bila join program insentif Shaklee ini, bukan sahaja bonus meningkat tetapi akan dapat extra lagi RM600. Jadi yang untungnya kita juga.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *