PART II TIADA YANG SETANDING DENGAN MU

Ok sekarang kita masuk PART 2

Lebih menarik dan lebih mengWOWkan

Sebelum kita tengok syarikat, kita tengok dulu produk tertua dia. Daripada produk ni pun kita dah boleh bayangkan betapa hebatnya syarikat pengeluarnya! Macam manusia lah. Di sebalik anak murid hebat, mesti ada cikgu yang hebat.

Di sebalik produk yg hebat mesti ada syarikat yg hebat juga Bermula dari Vita-lea 1915 kemudian pencuci organic pertama dunia Basic H 1960 dan serbuk protein dari sumber non-gmo iaitu ESP 1972. Dan yang paling POWER nya, 3 product ni pun masih bertahan lagi kat pasaran sampai sekarang.

VITA-LEA SHAKLEE adalah vitamin pertama dunia umur 103 tahun pada tahun ni (2018). Sampai sekarang pun vitamin tu masih lagi ada!

 

Tengok produk yang boleh kekal sampai lebih 100tahun, agak-agak produk bagus ke bagus sangat?
Kalau nak tahu, asal usul perkataan VITAMIN yang digunapakai sampai hari ini adalah dari Vita-lea tu sendiri  Hebat tak hebat?

 

Shaklee adalah pengeluar product supplement. Kalau diikutkan tak perlu buat ujian klinikal sebab hanya mengeluarkan “makanan tambahan” (supplemen), tapi sebab nak pastikan kualiti, Shaklee buat juga.

Nak buat ujian ni memerlukan kos yang tinggi tau. Shaklee laburkan beratus billion hanya untuk R&D setiap tahun. SETIAP TAHUN tau. Bukan sekali je masa awal-awal penubuhan syarikat dan produk.

Untuk setiap keluaran batch-batch supplemen Shaklee akan uji. Ada bahan kimia terlarang dijumpai, terus REJECT THE WHOLE BATCH. Semua batch tu akan ditarik balik pengeluaran dia.

 

Pernah sekali ladang tumbuhan alfalfa/herblax tercemar, Shaklee terus REJECT seluruh batch tumbuhan ladang tu. Ni di awal proses pemilihan bahan mentah dan saringan produk lagi sebelum ke proses seterusnya. Tapi setakat ni tak pernah lagi terlepas ke pasaran bila ada masalah-masalah macam ni. Sebab dari awal lagi kawalan ketat dah dijalankan. Nampak ke nampak?

 

Sebab tak patuhi piawaian quality controlnya yang sangat strict. Akhirnya ladang tu dijual kepada salah satu syarikat supplemen lain di US. Kalau korang semua nak tau, Shaklee bukan buat R&D macam sesetengah produk lain ya, 8 bulan je dah keluar produk.

TETAPI Shaklee spends years and years and years of study and research.Yang buat pun bukan cikai-cikai tau. Tp doctors, scientist, researcher, professors, immunologists dan ramai lagi. Sebab tu la produk Shaklee ni berkualiti setanding harga dia. Shaklee tak mengejar kuantiti TETAPI mengejar KUALITI dan RESEARCH yang sangat terperinci.

 

Shaklee MAHAL?

Pada Aini ianya Shaklee ni mahal setanding kualiti dia. Malah bagi Aini, murah sedikit berbanding dengan produk supplement yang lain. Dan jauh lebih berbaloi berbanding produk timbang kilo kat pasaran, satu balang pun dah ratus-ratus lebih kurang je harga, padahal bukan ada research yang mendalam pun.

Sejak syarikat Shaklee Corp. ditubuhkan tahun 1956, masih teguh berdiri sampai sekarang. Masa MAS, CIMB, dan syarikat-syarikat gergasi buang ribuan pekerja, Shaklee masih teguh dipasaran dan tidak terjejas sedikit pun disebabkan kemelesetan ekonomi. Sebab produk yang berkualiti.
Produk kesihatan yang evergreen on demand yg tinggi sepanjang zaman!

 

Sebab apa?

Sebab sentiasa akan ada org yg perlukan supplemen..
Ibu mengandung yg nak maintain energy..
Ibu menyusu yg nak susu berkualiti..
Ibu berpantang yg nak cpt sihat…
Anak2 asthma dan eczema yg nak kawal simptomnya..
Pakcik makcik kencing manis yg nak kawal gula, dan seterusnya…

 

Syarikat kukuh dah ada, produk berkualiti premium pun dah ada.
Kalau nak tau, bukan bab product je tau Shaklee mengekalkan prinsip semulajadi ni.

Tapi termasuk jugak bangunan, pencahayaan bangunan. Head Quarter (HQ) Shaklee di Pleasanton, California dibina cukup unik! Bangunan HQ Shaklee ni di design oleh syarikat arkitek terkenal Gensler. Konsep bangunan ni berdasarkan komitmen Shaklee:

” Living in Harmony with Nature “

 

Kebanyakan bangunan ni menggunakan benda semulajadi, termasuklah bahan-bahannya, warnanya, udaranya termasuklah cahaya yang digunakan di dalam bangunan ni.

Karpet dan dindingnya daripada bahan-bahan ‘recycle’. Masa baca ni Aini terfikir “Ok fine, kalaupun nak nature sangatt takkan takda aircond kot kan?”
Sekali baca memang takda pun aircond. Terkejut. Lampu bangunan ni guna teknologi ‘motion sensors’ – kalau ada pergerakan dia akan nyala. Kalau takda motion dia mati sendiri (jimat lektrik ).

 

TAKDA AIRCOND dalam bangunan ini – diorang cuma guna udara semulajadi (pengudaraan dibuat oleh satu kipas gergasi dari bawah lantai). Tapi kalau cuaca Malaysia buat camni mau kena stroke haba kita semua Waktu siang, bangunan ini guna cahaya natural je daripada luar.

Tingkap kaca ni sebenarnya guna ‘ electronic sensor ‘ – cahaya boleh tembus masuk sampai 80% tapi still tak panas!
Keliling HQ ni memang menghijau je – sebab Shaklee sangat komited dengan kempen menanam pokok

 

Korang tau kan, SEMUA BOTOL SUPPLEMEN SHAKLEE yang korang beli tu BIODEGRADABLE ? Maksudnya kalau buang atas tanah, dia akan terurai sendiri.

Kata living in harmony in nature kan!
So dia takkan menyebabkan pencemaran
Melampau sangat shaklee ni kan botol pun biodegradable. Cer citer syarikat mana lagi yang melampau sampai tahap ni

 

So korang dah tau kan pasal Shaklee ni. Ni baru sikit tau. Banyak lagi yang best nya dengan Shaklee ni. Sebab tu Aini percaya dan amalkan supplement Shaklee ni. Bukan setakat supplement je, skincare dan produk berkaitan dengan Shaklee semua Aini guna.

Jom kita sama-sama melakukan perubahan. Mulakan hidup dengan lebih sihat, bebas bahan kimia dan bebas penyakit.

 

Aini dah start buat perubahan untuk diri Aini dan family Aini, korang bila lagi?