13 TANDA BADAN ANDA BERTOKSIK TINGGI

Toksin ni boleh jadi 1001 macam penyebab penyakit tau kalau korang nak tau. Haaa baca kat bawah ni, apa kesan bila toksin banyak dalam badan.

 

Toksin punca segala masalah kesihatan
Toksin punca badan lemah
Toksin punca kulit muka kusam
Toksin punca makan produk kecantikan tak berkesan
Toksin punca penyakit yang merbahayakan nyawa
Toksin punca perempuan endometriosis, cyst dan fibroid tidak boleh mengandung

 

Angkara toksin, musnahlah badan dan sumber-sumber di dalam badan.

Sumber-sumber toksin ni datang dari segala benda yang ada disekeliling kita, tak kira la makanan ke, minuman ke, barang kosmetik dan sebagainya.
Semuanya diserap tanpa kita sedari! Hasilnya, umur muda tapi badan pun dah rasa macam orang tua. Tak larat, penat dan sakit badan sana sini.

Paling sadis bila penyakit kronik dah mula intai-intai kita ??

 

Sebelum lagi parah, jom kita cuba kuiz ni, check berapa banyak toksin dalam badan. Kita sama-sama check tahap toksin dalam badan kita kat tahap mana. Selamat? Berhati-hati? Atau tahap kritikal?

 

Setiap satu tanda yang korang ada, boleh la tandakan dan bagi la 1 markah untuk setiap jawapan tu ya.

 

1 jawapan YA bersamaan 1 markah

 

1) Saya selalu merasa lemah, letih dan tidak bersemangat.
2) Saya mempunyai masalah untuk fokus dan menumpukan perhatian terhadap sesuatu.
3) Saya mudah mendapat selsema
4) Saya kadangkala mengalami masalah nafas berbau.
5) Hidung saya selalu merasa tersumbat dan berkahak
6) Saya mempunyai masalah bau badan yang kurang menyenangkan sekiranya tidak menggunakan deodorant.
7) Saya kerap merasa kembung, ‘angin’ atau penghadaman yang tidak baik terutamanya selepas makan.
8) Saya mempunyai lingkaran gelap dibawah mata.
9) Saya mudah mendapat alahan atau allergi, eczema, jerawat atau psoriasis.
10) Saya mempunyai masalah berat badan yang susah nak diturunkan.
11) Saya kadangkala tidak membuang air besar lebih dari 2 hari.
12) Saya kerap sakit-sakit badan.
13) Saya selalu mengalami masalah bengkak atau sembab.

 

Ok lepas ni, jumlahkan semua jawapan YA korang.
Lepas tu, korang kira macam bawah ni

 

Contoh pengiraan:

Ada 10 YA
Ini bermakna anda mempunyai 10 Markah.

Cara nak tengok berapa tahap ‘keseriusan’ anda perlu buat DETOX ialah dengan mengira peratusan.

Contoh : 10 Tanda = 10 Markah

So, 10 bahagikan dengan 13.

10 x 100 = 76.9%
13

 

Tahap keseriusan anda perlu buat detoks ialah 76.9% !

Banyak tu!

 

Serius. Jangan tunggu smapai toksin ni makin mengganas. Bila simptoms dah semakin parah nanti lagi la susah nak rawat. Umur baru je 20-30 tapi macam-macam dah rasa. Nak bangun pagi pun tak larat, bukan je rasa letih, mengantuk pun ada. Tidur cukup je semalam.

 

Berat badan? Haaa ni memang jangan cakap la kan. Nak pakai baju nikah pun dah tak lepas, boleh masuk sampai kat dada je. Dah la baju nikah cantik pulak tu. Huhuu ?? Saiz badan ni tak tau la nak cakap apa. Asyik makin naik dan makin besar je kat perut, peha ngan punggung ni. Nak turun pun susah. Dah try macam-macam dah, tapi tak jadi apa pun. Sampai malas dah nak buat pape. Lantak la.

Badan sakit-sakit.

Period pun kadang datang, kadang tak datang. Dah bercelaru. Haru biru! Tak macam perempuan normal. Risau pulak.

Kencing pun tak lawas. Kalau terbatuk tu, kadang-kadang terkencing sekali ?

Kepala pun asyik sakit je. Kerja banyak. Stress. Lagi stress kalau kerja banyak giler tapi duit entah habis ke mana!

Kulit pun dah nampak suram. Kedut-kedut halus dah mula nampak dah.

Umur muda lagi tapi dah rasa macam makcik-makcik, kalau tahap nenek-nenek ni memang tahap kritikal!
Masalahnya baru 31, bukan 53!

Macamana nak buat ni??? ??

Aini ada jawapan untuk masalah korang ni.

 

Jom kita start hidup kita lebih fresh lepas ni. Tapi sebelum nak start tu, kita kena buang la toksin-toksin yang tengah happy kat dalam badan tu. Jangan la bagi dia happy sampaikan badan sendiri yang sengsara. Jom kita hapuskan kegembiraan toksin ni. Kali ni kita jadi kejam takpe, daripada dia kejam dengan kita.

 

Follow Aini rapat-rapat kat fb atau fb page Aini dan blog
Korang boleh jugak whatsapp/sms Aini untuk konsultasi di no 0133536587

Jangan tunggu lama-lama. Kang dari 2 masalah, bertambah jadi 3, bertambah jadi 4 makin bertambah.
Jadi, jangan tunggu toksin tu makin bertambah, bertindak segera sebelum parah.